Софийската районна прокуратура е обвинение срещу 47-годишния Орлин Гигов, който преби

...
Софийската районна прокуратура е обвинение срещу 47-годишния Орлин Гигов, който преби
Коментари Харесай

Побойникът на украинката е с обвинение за лека телесна повреда в условията на домашно насилие - Темида

Софийската районна прокуратура е обвинение против 47-годишния Орлин Гигов, който преби и изхвърли гола и боса украинка в кв. " Хаджи Димитър ". Деянията на Гигов са квалифицирани от обвиняването като лека телесна щета и мъжът е арестуван за 72 часа, преди да бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Независимо, че побоят, по данни на самата прокуратура, е траял до вечерта на 10 октомври, а мъжът беше арестуван към 13:30 ч. на 11 януари, публична информация от държавното обвиняване беше оповестена едвам в късния слеобед на 12 януари. 

Оттам държавното обвиняване прецизират, че побоят е нанесен в изискванията на домашно принуждение и е почнал от късната вечер на 8 против 9 януари и е траял до към 21 часа на 10 януари. Гигов е удрял жертвата си множество пъти с ръце и крайници в главата и тялото и по този начин й е предизвикал лека телесна щета. 

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а наказването, което се планува в Наказателния кодекс по по този начин валифицираното обвиняване за лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение е  " Лишаване от независимост " до 3 години.

Предвид възможността Гигов да извърши друго закононарушение, той е арестуван за 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за " задържане под стража ".

Според Наказателния кодекс леката телесна щета се показва в причиняване на болежка или страдалчество без разстройство на здравето. Лека телесна щета е всяко пострадване, което не е несъмнено като приблизително или тежко.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР